Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse
Uutiset
6.9.2018

Rahmani valittiin vuoden yrittäjyysopiskelijaksi

Nimetön-1.jpg Stipendiä oli luovuttamassa vararehtori Hellevi Lassila ja EP:n yrittäjien toimitusjohtaja Heikki Risikko

Vuoden Yrittäjyysopiskelijaksi valittu seinäjokelainen Mohammed Rahmani suoritti Sedussa oppisopimuksella Yrittäjän ammattitutkinnon työn ohessa. –Olen toiminut Seinäjoella yrittäjänä jo 12 vuotta ja omistan Huhta Kebab ja Pizzeria -nimisen yrityksen, kertoo Rahmani. Yllätyin positiivisesti saamastani stipendistä. Opettajat ovat Sedussa ammattitaitoisia ja Suomessa on hyvin tärkeää, että osaamisensa voi todentaa todistuksella. Jos tulevaisuudessa tarvitsisin työpaikan, löytäisin sen varmasti helpommin, kun osaamisestani on todistus.

Asiakkaat viihtyvät Huhta Pizzeriassa sillä Rahmani osaa asiakaspalvelutaidon ja puhuu erittäin hyvin suomenkieltä sekä myös intian-, saksan- ja venäjänkieltä. –Ruoka on meillä taatusti suomalaista, mainitsee Rahmani. Työntekijöitä minulla on kaksi ja apuna on välillä oma poika ja vaimo, jotka ovat korvaamattomia varsinkin silloin kun joku työntekijöistä sairastuu. Mielestäni Suomi on paras maa asua. Lähdin Afganistanista sotaan pakoon 16-vuotiaana, jonka jälkeen työskentelin Intiassa torimyyjänä ja opiskelin sähköalaa. Intiasta tulin Suomeen ja suoraan Seinäjoelle, jossa asuu koko perheeni. Vapaa-aikaa ei juurikaan ole, mutta en sitä kaipaakaan, tykkään tehdä työtä ja olla liikkeessä. Jos vapaa-aikaa vähän jää, vietän sen lasteni kanssa. Käymme uimassa tai Tuurin kyläkaupassa. Vaimoni on opiskellut kokiksi ja ompelijaksi ja hän on erittäin hyvä sisustaja.

Vaikka Rahmani on käynyt pitkän tien suomalaiseksi yrittäjäksi, hän on säilyttänyt positiivisen elämän asenteen ja jakaa sitä myös ympärilleen. -Erinomaisen asiakaspalvelun lisäksi valintaan vuoden yrittäjyysopiskelijaksi vaikutti myös hänen aktiivisuus opinnoissaan, kertoo Sedun yrittäjyysalan kouluttaja Teppo Tiittanen. Yrittäjyysopintojen aikana saa apua mm. oman liikeidean kehittämiseen ja liiketoimintasuunnitelman tekoon. Yrittäjäkoulutuksesta on etua myös rahoituksen saamiseen esim. starttirahaan ja lainaan.