Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse
Uutiset
4.12.2019

Roope Suopuro kehittää yhteentoimivuutta Parasta Digitukea –hankkeen kautta

Nuori_mies_hymyilee.jpg Roope Suopuro on tehnyt paluun Seduun ja Seinäjoelle.

Seinäjokinen Roope Suopuro on palkattu Parasta Digitukea –hankkeen IT-palveluvastaavaksi vuoden loppuun saakka tekemään kansallista ja organisaatiotasoista kehitystyötä. Hänen tehtävänään on edistää Sedun hankkeessa tavoitteeksi asetettujen asiakastietojärjestelmien yhteensovittamista. Työ luo pohjaa laajemmalle yhteentoimivuudelle, jonka eteen Parasta Digitukea –hanke on tehnyt kansallista kehitystyötä jo lähes kahden vuoden ajan.

Yhteentoimivuutta järjestelmätasolla


Parasta Digitukea on valtakunnallinen verkostohanke, jota koordinoi OSAO Oulusta. Hankkeen pääteema, yhteentoimivuus, tarkoittaa Sedun osalta käytännössä mm. opiskelijahallinta- ja asiakkuuksienhallintajärjestelmien integrointia. Taustalla on myös ensi vuoden alussa voimaan tuleva tiedonhallintalaki, mikä edellyttää Sedulta yhteentoimivuutta järjestelmätasolla eri toimijoiden suuntaan.

Roope Suopuro valmistelee työssään Primuksen ja MS Dynamics CRM:n tietokantoja integrointikuntoon. Tuleva integrointi parantaa tiedon luotettavuutta ja käytettävyyttä. Työn mahdollistaman integraation jälkeen opiskelijajärjestelmän työpaikkarekisterinä voidaan sujuvasti hyödyntää asiakkuuksienhallintajärjestelmän asiakastietoja.


Mahdollisuus nuorelle asiantuntijalle – paluu Seduun ja Seinäjoelle


Roope Suopuro opiskelee parhaillaan Savonia-ammattikorkeakoulussa tietotekniikan insinööriksi. Hän on valmistunut Sedusta v. 2017 tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinnosta 2,5 vuoden opintojen jälkeen. Lahjakas nuori mies on ehtinyt myös tehdä työuraa ja työskennellyt Rautalammin kunnalla ICT-tukihenkilönä. AMK-opinnot hän suorittaa töiden ohella monimuoto-opintoina.

- Muutimme juuri avopuolison kanssa Seinäjoelle, koska hän aloitti opinnot SeAMKissa. Itse olen täältä lähtöisin. Käyn kerran kuussa Kuopiossa opintojen parissa, muutoin teen opintoja etänä, Roope kertoo. Nuoren pariskunnan tarkoitus on pysyä Etelä-Pohjanmaalla. – Tulimme tänne jäädäksemme.

Sedun IT-palveluvastaavan työ on ollut Roopelle mieluisaa. – Täällä on mukava työympäristö ja työkaverit ovat mukavia. Olen kyllä tykännyt hommasta. Se on myös kiva, että hankkeen kautta näkee työn lopputuloksen. Käytännön tasolla olen päässyt sisälle uusiin järjestelmiin ja oppinut koko ajan uutta – välillä tulee hyviä oivalluksia, kun pitää keksiä miten tietoja pystyy käsittelemään automatisoidusti. Olen päässyt myös verkostoitumaan uusien ihmisten kanssa.

Parasta DigiTukea - parannuksia yhteentoimivuuteen monella eri tasolla


Hankkeen koordinaattori Sedussa, Hannu Mansikka, on tyytyväinen Roopen työpanokseen. – Roopen työ on hankkeen tavoitteiden saavuttamiseksi todella tärkeää. Hän on tehnyt erittäin hyvää työtä osaavana, nopeana ja tarkkana kaverina.

Mansikka on myös tyytyväinen pian päättyvän valtakunnallisen Parasta Digitukea –hankkeen lopputuloksiin. – Olemme hankkeessa tuottaneet mm. Parasta DigiTukea –sanaston, jossa on määritelty 50 työpaikalla järjestettävään koulutukseen liittyvää käsitettä. Yhteinen sanasto mahdollistaa semanttisen, käsitteellisen tason yhteentoimivuuden. On tärkeää, että ammatillisen koulutuksen eri toimijat puhuvat samaa kieltä ja käsittelevät asioita yhteisin termein, mitä myös tietojärjestelmät tukevat. Työpaikalla järjestettävän koulutuksen toimijoille tarkoitettu sanasto pitää sisällään suomenkieliset termit, määritelmät ja huomautukset sekä vastineet ruotsin kielellä.

- Lisäksi palvelumuotoiluprosessien päätteeksi syntyi kaksi työkalua, Hyrrä ja Koski-kävely. Hyrrä on prototyyppi oppimisalustasta, joka lisää opettajalle näkyvyyttä opiskelijan osaamisen hankkimiseen työpaikalla järjestettävän koulutuksen aikana. Koski-kävely haastaa meidät miettimään, miten voimme lisätä koulutuksenjärjestäjien toimijoiden, esimerkiksi opettajien ymmärrystä tiedon laadun ja yhteentoimivuuden merkityksestä. Hankkeen kautta on myös toteutettu video Kauhuskenaario tietojen kirjaamisen ja yhteentoimivuuden merkityksestä, joka tiivistää hyvin yhteentoimivuuden merkityksen koulutuksen järjestäjien, opettajien ja opiskelijoiden arjessa.

Katso myös yhteentoimiva.suomi.fi