Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse
Uutiset
25.4.2019

Sähkö- ja automaatioala ja ICT Seinäjoella uusiin tiloihin

Ikkunat_8565_440x480.jpg

Sähkö- ja automaatioalan oppimisympäristölle valmistuvat tilat kesän kynnyksellä osoitteeseen Törnäväntie 24. ICT, tieto- ja tietoliikennetekniikka, tekee muuttoa Kirkkokadulta väistötiloihin osoitteeseen Karvarinkatu 6. Molemmissa osoitteissa otetaan vastaan uudet opiskelijat elokuussa.

Sähkö- ja automaatioala saa Sedussa Seinäjoella ensimmäisen kerran tilat, jotka on rakennettu juuri tätä alaa varten. Törnäväntie 24:ssa Törnävä-sali, yläaula ja kabinetti sekä katutasosta myymälä, kahvio ja muutama luokkatila saa uuden elämän sähkö- ja automaatioalan oppimisympäristönä.
-    Aikataulu pitää, ja tavarat voidaan siirtää toukokuun aikana Törnävälle, kertoo koulutuspäällikkö Jani Pusa.

Tilojen suunnittelussa alan ammattilaiset ovat olleet mukana, joten tilat vastaavat alan tarpeita.

 

Englanninkielistä koulutusta ja muuta uutta


Sähkö- ja automaatioala valmistautuu syksyllä tarjoamaan koulutusta Sähkö- ja automaatioalan perustutkintoon myös englannin kielellä. Niin ikään koulutustarjottimelle tulee yksi Sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinnon tutkinnon osa englannin kielellä.

Nyt Seinäjoella on vielä muutama paikka vapaana syksyllä alkavaan Sähkö- ja automaatioalan perustutkintoon, tutustu!


KNX-Basic sertifikaatti
KNX liittyy taloautomaatiojärjestelmiin, ja Sedun ammattilaisilla on oikeus järjestää koulutus KNX-Basic sertifikaattiiin. Kokonaisuus on 8 osaamispisteen laajuinen, ja se sisältyy Sähkö- ja automaatioalan ammattitutkintoon tutkinnon osaan Rakennusautomaatiojärjestelmien asennus (25 osp). Tutkinnon osan voivat valita myös sähkö- ja automaatioalan perustutkinnossa automaatioasentajaksi opiskelevat (paikallinen tutkinnon osa). Koulutus KNX-Basic sertifikaattiiin tarjotaan myös täsmäkoulutusena yrityksille.


Asentajasta mestariksi - uudet sisällöt ammatti- ja erikoisammattitutkinnoissa


Sähkö- ja automaatioalan ammatti- ja erikoisammattitutkintojen uudistuessa tämän vuoden alussa käyttöön tuli mestari-nimike. Sähkö- ja automaatioalan erikoisammattitutkinto (180 osaamispistettä, osp) kouluttaa esimiestehtäviin, projektien työnjohto- ja suunnittelutehtäviin. Osaamisaloittain saavutetaan ammattinimikkeet: sähköasennusmestari, automaatioasennusmestari ja lukkoseppämestari. Kaikki osaamisalat ovat Sedun tarjonnassa. Tutustu, miten mestariksi voi opiskella.

Aula_8561_700x590.jpg

ICT Kirkkokadulta väistötiloihin


Tieto- ja tietoliikennetekniikan väki on kerännyt tavaransa Kirkkokadulta ja siirtänyt ne väistötiloihin osoitteeseen Karvarinkatu 6.


-    Tämä tila on avara ja suurin piirtein sen kokoinen kuin Kirkkokadulle uudisrakennukseen suunniteltu tila ICT:lle, kuvaa Jani Saarimaa, joka teki sähkötöitä opiskelijoidensa kanssa Karvarinkadulla.

Karvarinkatu_8700_700x590.jpg

ICT-asentajaopiskelijat saavat alalle ominaista käytännön harjoittelua verkottaessaan koneet väistötiloissa. Opiskelijoiden ääni kuullaan myös tilankäytön suunnittelussa, vakuuttavat opettajat Jussi Väliniemi ja Ilpo Räisänen.

Kirkkokadulta opiskelijoille on järjestetty kuljetus Sedun bussilla aamuisin klo 7.50. Ruokailuun sama bussi noutaa klo 10.45, ja päivän päätteeksi opiskelijat saavat bussikyydin Kirkkokadulle klo 14.15.

-    Tieto väistötiloista menee uusille opiskelijoille valintakirjeen yhteydessä, kertoo Jussi Väliniemi.

Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto, ICT-asentaja Lapualla

Tieto- ja tietoliikennetekniikan ammattitutkinto Seinäjoella