Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse
Uutiset
21.11.2018

Samuli voitti MM-kultaa – Ruotsi kaatui helposti

Esportskisat_uutiskuva_440x480.jpg

Sedu Törnäväntiellä kokiksi opiskelevalla Samuli Herralalla on ollut upea ja merkityksellinen syksy: hän voitti reilu viikko sitten osana HAVU Gaming -joukkuetta Esportsin MM-kultaa Taiwanissa. Joukkue tiesi, että mahdollisuudet voittoon ovat olemassa mutta yllätyksenä tuli se, miten helposti kulta irtosi.

Suomen Counter-Strikessa kultaa voittaneessa joukkueessa oli kaikkiaan viisi pelaajaa: Lasse Uronen, Jesse Linjala, Eetu Saha, Olli Pitkänen ja Samuli Herrala. Maailmanmestaruus oli ylivoimainen. – Odotimme, että turnaus olisi ollut haastavampi, mutta emme hävinneet lopulta yhtäkään peliä, Samuli kertoo. Finaalissa Ruotsi kaatui lukemin 3-0.

Samulin tie maailmanmestariksi on edennyt melko nopeasti. Hän aloitti pelaamisen vuoden 2014 lopulla, ja kilpailemaan hän päätyi viime vuoden joulu-marraskuussa. Taiwanin MM-matka oli hänen ensimmäinen kisamatkansa ulkomaille. – Turnaukset ovat muutoin melko samanlaisia, mutta Taiwanin kilpailu oli isommin järjestetty, suurella areenalla, kun Suomessa pelataan pienissä halleissa, hän kertoo kokemuksistaan.

Esportskisat_SamuliHerrala_700x590.jpg
Suomen voittojoukkue - Samuli on kuvassa ensimmäinen oikealta.


Pelaaminen auttanut opiskelussa

Tähän syksyyn on mahtunut Samulille paljon muutakin: Hän aloitti ravintola- ja cateringalan opinnot Sedussa Törnäväntien kampuksella. MM-kisamatkaansa varten hän sai opinnoistaan kahden viikon loman.

- Tulin opiskelemaan kokiksi, koska tykkään olla ihmisten kanssa tekemisissä, tehdä hyvää ruokaa ja tuoda ihmisille hyvän mielen.

Pelaaminen on Samulin mukaan auttanut opinnoissa. – Pelaamisen avulla olen saanut tosi hyvän kielitaidon, koska pelikielenä on lähes aina englanti.


Miten tullaan ammattipelaajaksi?

Pelaaminen ei ole Samulille pelkkä harrastus siinäkään mielessä, että hän saa siitä säännöllistä kuukausipalkkaa. – Palkka tulee joukkueemme sponsoreiden kautta.

Tulevaisuudessa Samuli toivoo valmistuvansa kokiksi ja pyrkii osallistumaan peliturnauksiin ja kehittymään edelleen lisää pelaajana.

– Tämä vaatii vahvaa omistautumista ja kovaa itsekuria. Laitan tähän kaiken vapaa-aikani, monesti esimerkiksi kavereiden kanssa juhliminen ja muu jää väliin, Samuli toteaa. Onnistumisen resepti on selkeänä nuoren miehen mielessä: - Sun täytyy miettiä tarkkaan mikä on tärkeää ja mihin aikasi käytät.

SEDU ONNITTELEE LÄMPIMÄSTI KOKO HAVU GAMING –JOUKKUETTA MM-KULLASTA JA TOIVOO MENESTYSTÄ TULEVIIN TURNAUKSIIN!

lavakuva.jpeg