Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse
Uutiset
19.2.2021

Sata uutta metalliosaajaa Etelä-Pohjanmaalle

metallimestari_460x480px.jpg

Metallimestari-koulutusohjelman tavoitteena on kouluttaa vuoden aikana jopa sata teollisuuden osaajaa alueen yritysten tarpeisiin.

Työvoimakoulutuksen projektinjohdosta vastaa Barona ja kouluttajana toimii Sedu. Yhteistyössä on mukana ELY:n ja TE-palveluiden lisäksi Teknologiateollisuus ry.

Neuvottelut yritysten kanssa ovat meneillään ja mukana on jo nyt 15 yritystä mm. KJH-Comp ja Ferrum Steel.

-Pohjanmaan teollisuusyritysten liiketoiminta on vaikean viime vuoden jälkeen lähtenyt tammikuussa reippaaseen kasvuun toteaa Baronan koulutusjohtaja Ari Lähteenmäki. Työpaikkoja on auennut kymmenittäin, mutta yrityksistä on tullut erittäin vahva signaali, että osaajia ei löydy. Alueelle tarvitaan mm. hitsaajia, särmääjiä ja koneistajia, joilla on ajantasainen osaaminen sekä valmiudet oppia uutta. Tänä päivänä esimerkiksi koneistajan on tunnettava robotiikkaa sekä ohjelmointia.

-Meille on tärkeää löytää sellaiset kumppanit, jotka tuntevat työmarkkinoiden ja yritysten ajankohtaiset tarpeet, toteaa Sedu Education Oy:n liiketoimintapäällikkö Joona Aro.  Suunnittelemme koulutuksia työntekijöiden osaamisvaatimusten mukaisesti ja kehitämme opettajien osaamista vastaamaan vaatimuksia.

-Metallimestarit -toimintatapa mahdollistaa hyvin joustavat yritys- ja työnantajalähtöiset koulutussisällöt opiskelijoiden työ- ja koulutuskokemukset huomioiden, sanoo Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen kehittämispäällikkö Marjut Leppänen. Metallimestareissa toteutettu koulutus on ollut erittäin tuloksekasta.

Mahdollisuus suorittaa tutkinto oppisopimuksella

Maksimissaan viiden kuukauden mittaisissa koulutuksissa koulutetaan mm. hitsaajia, koneistajia ja särmääjiä sekä robotiikkaa, yrityksen tarpeiden mukaisesti. Koulutuksessa on mahdollisuus suorittaa myös tutkinto esim. oppisopimuksella.

Koronapandemian heikentämästä työmarkkinatilanteesta huolimatta Etelä-Pohjanmaalla on merkittävä osaajapula. Työ- ja elinkeinoministeriön tilastojen mukaan työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Etelä-Pohjanmaalla Manner-Suomen toiseksi alhaisin.

Edellisellä ohjelmakaudella vuosina 2016-2018 koulutettiin 114 metallialan osaajaa, joista vain 12 oli työttömänä joulukuussa 2020. Työllistäviä yrityksiä oli mukana 40. Metallimestarit-ohjelman laajentumisesta Pohjanmaalle ja Keski-Pohjanmaalle päätetään alkuvuoden aikana.

Haku koulutusohjelmaan on käynnistynyt: metallimestari.fi