Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse
Uutiset
26.10.2020

Sedu ja Finn-Power solmivat kumppanuussopimuksen

Finn-Power Oy:n Jarmo Mursula ja Jussi Koivula tapasivat Sedun opettaja Olli Janhusen nyt Combi Geniuksen ääressä Rastaantaipaleella. Finn-Power Oy:n Jarmo Mursula ja Jussi Koivula tapasivat Sedun opettaja Olli Janhusen nyt Combi Geniuksen ääressä Rastaantaipaleella.

Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedu ja Finn-Power Oy allekirjoittivat kumppanuussopimuksen. Koulutuskuntayhtymän johtaja, rehtori Reija Lepola korostaa yhteistyötä yritysten kanssa ja työelämälähtöisiä oppimisympäristöjä myös jatkuvan oppimisen näkökulmasta.

- Työuran varrella osaamista pitää päivittää useaan otteeseen. Nyt tutkinnot on rakennettu osista, ja työelämästä on helppo päivittää osaamistaan vaikka tutkinnon osalla, Lepola korostaa.

Finn-Powerin operatiivinen johtaja Jarmo Mursula puhuu niin ikään jatkuvan oppimisen puolesta.
- Ihmisen pitäisi olla motivoitunut oppimaan uutta, innostua uusista asioista ja ideoista tehdä eri tavalla. Raha ei voi olla aina kannustimena, Mursula sanoo ja toivoo, että opettajat hankkivat aitoja kokemuksia työelämästä.

Sedussa ammatillisen koulutuksen uudistus (vuoden 2018 alusta) on jo tuonut nuoret ja aikuiset opiskelemaan yhdessä – jatkuvan oppimisen malli tarttuu jo työsalissa.
- Koulutuksia rakennetaan työelämän tarpeen mukaan. Kun yksi yritys kaipaa lisää tiettyä osaamista, usein samanlainen tarve on muillakin yrityksillä, uskoo koulutuspäällikkö Jarmo Huttunen.

Kumppanuutta vahvistetaan toimenpiteillä

- Sedun kumppanuussopimukseen sisältyy toimenpidesuunnitelma vuodeksi eteenpäin. Vastuuhenkilöt on määritelty, ja säännölliset tapaamiset ovat tarpeen, jotta sovitut asiat etenevät, painottaa Sedun vararehtori Pasi Artikainen.

Finn-Powerin ja Sedun yhteistyökuvioita on alettu valmistella v. 2018, ja nyt yhteistyötä lujittaa Rastaantaipaleen laajennusosassa Prima Powerin kärkituote Combi Genius.

- Syyskuussa opintonsa aloittanut ryhmä on jo päässyt testaamaan uutta levyntyöstökonetta, kertoo Sedun liiketoimintapäällikkö Joona Aro.

Uusimmasta levyntyöstökoneesta pääsevät hyötymään niin kone- ja tuotantotekniikan tutkintoa suorittavat opiskelijat kuin lyhyemmissä koulutuksissa osaamistaan täydentävät ihmiset.

- Uudella oppimisympäristöllä kohennetaan kone- ja tuotantotekniikan imagoa, ja uusia koulutuspaketteja tuodaan tarjolle, Artikainen kuvaa ja jatkaa, että opiskelun pitää sopia työn oheen, siis ilta- tai verkko-opintoja on luvassa enemmän.

Combi Genius

Sedun Olli Janhunen on päässyt sinuiksi Combi Geniuksen kanssa. Koulutus levyntyöstökoneen ominaisuuksiin alkoi jaksolla Finn-Powerin tehtaalla Seinäjoella.
- Osaamisen pitää Sedun opettajalla olla samalla tasolla kuin Finn-Powerilla, kannustaa Jussi Koivula, Manager, on-site operations.

Kumppanuussopimus allekirjoitettu - Sedun ja Finn-Power Oy:n edustajat tutustumassa Sedun uuteen kone- ja tuotantotekniikan oppimisympäristöön Seinäjoen Rastaantaipaleella.
Kumppanuussopimus allekirjoitettu - Sedun ja Finn-Power Oy:n edustajat tutustumassa Sedun uuteen kone- ja tuotantotekniikan oppimisympäristöön Seinäjoen Rastaantaipaleella; vasemmalta koulutuspäällikkö Jarmo Huttunen, Manager, on-site operations Jussi Koivula, operatiivinen johtaja Jarmo Mursula, Sedun johtaja, rehtori Reija Lepola, vararehtori Pasi Artikainen ja Sedun liiketoimintapäällikkö Joona Aro - taustalla Prima Powerin Combi Genius!