Napauta superhaku
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse
Uutiset
29.8.2018

Sedu järjestää SAKUn syyskisat Seinäjoella

Amazing_Sedu_henkilöstö_2018_440x480.jpg Sedulaiset aloittivat harjoittelukauden toukokuussa Amazing Sedu -tapahtumassa.

Viikonloppuna (1.–2.9.2018) Suomen ammatillisen koulutuksen henkilöstöä saapuu Seinäjoelle. Unohdetaan työ ja kisataan hyväntuulisissa SAKUn syyskisoissa yleisurheilulajeissa, petankissa, beach volleyssa ja frisbeegolfissa. Sedu ja Seinäjoen kaupunki tarjoavat oivalliset suorituspaikat yleisurheilijoille urheilupuistossa kävelymatkan päässä keskustasta.

-    Sektoriviivat pitää merkitä riittävän kauas motivoimaan heittäjiä, toteaa valmistelupalaverissa Jorma Tukeva, joka huolehtii, että tulostaso ei ainakaan jää suorituspaikoista kiinni ja että kaikissa yleisurheilulajeissa toimitaan reilun urheiluhengen mukaisesti.

Kun Etelä-Pohjanmaalla kokoonnutaan, jokainen kisaaja saa myös näyttää taitonsa yhdessä pohjalaisille tutussa lajissa…

Mitä on painonheitto?

Seinäjoella saadaan nähdä suorituksia myös painonheitossa, joka on erityisesti moukarinheittäjien kakkoslaji. Sekä moukaria että painoa heitetään kahdella kädellä, ja pyörähdystekniikka on samanlainen. Veteraanisarjoissa painonheitto on virallinen kilpailulaji SM-tasolta aina MM-tasolle asti.

Miesten painonheiton Suomen ennätystä (22,13 m) pitää hallussaan moukarinheiton olympiavoittaja Juha Tiainen. Naisten painonheiton kärkipaikkaa pitää hallussaan Sini Latvala 20,15 m. Seinäjoen SAKU-syyskisoissa miehet (yleinen) heittävät virallista 15,88 kg painavaa painoa, ja naiset (yleinen) tarttuvat naisten viralliseen painoon (paino 9,08 kg). Kevennystä painoon on luvassa, kun ikävuosia on riittävästi.

Ilta yhdessä

Lauantain kisapäivä huipentuu yhteiseen iltaan Seinäjoen sydämessä. Luvassa on Minna Luomasen, Marita Mäenpään ja Jani Kivistön suunnittelema ruokamaakunnan mitat täyttävä herkullinen menu. Illan kuluessa esiintymään tulee mm. Sedun lähihoitajaopiskelija Nea Saukko, joka on hankkinut kansainvälistä kilpailukokemusta Pietarissa järjestetystä ProfMasterOK-tapahtumasta. Siellä kilpailussa oli kaksi osa-aluetta: laatoitus ja kulttuuriesitys (laulu). Nea Saukko ja merkonomiopiskelija Miia Kuoppakangas nappasivat pronssin. SAKUn ja Sedun iltajuhlassa Nea Saukkoa säestää musiikinohjaaja Ari Kivistö Kurikan Sedusta.  

Katso lajit SAKUn sivuilta (sakury.net)