Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse
Uutiset
10.9.2021

Sedu mukana tukemassa Vietnamin Hanoita koronan vastaisessa taistelussa

Portaat_8333_440x480.jpg Vietnamin delegaatio vieraili Sedussa vuonna 2018.

Koronatilanne on tällä hetkellä kriittinen Vietnamissa, ja useissa suurissa kaupungeissa on ollut liikkumisrajoituksia jo pitkään. Etelä-Pohjanmaan liitto yhdessä Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin ja Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedun kanssa osallistui tukilahjan lähettämiseen Hanoin kaupungille.

Helsingissä vierailee 10. -11. syyskuuta korkean tason valtuuskunta Vietnamin parlamentista. Mukana on parlamentin puheenjohtajan lisäksi useita ministereitä. Vierailun suomalainen isäntä on Suomen eduskunta. Vierailun tarkoituksena on tarkastella maiden yhteistyötä ja löytää uusia mahdollisuuksia pandemian jälkeen.

Etelä-Pohjanmaan liitto ja alueen toimijat ovat tehneet läheistä yhteistyötä Vietnamin kanssa jo useiden vuoden ajan. Ennen pandemiaa yhteistyötä on tehty niin kulttuurin kuin koulutuksenkin saralla. Etelä-Pohjanmaan liitto isännöi vietnamilaisdelegaation vierailua Seinäjoen seudulla 2018, ja tuolloin seurueen mukana Seduun tutustui myös Vietnamin Suomen suurlähettiläs Pham Thi Ngoc Bich. Ammatillisen koulutuksen osalta yhteistyötä on mietitty teknologia-alan koulutukseen, kuten robotiikkaan ja kone- ja tuotantotekniikkaan liittyen. Vietnam on myös yksi potentiaalinen yhteistyömaa työperäiseen maahanmuuttoon liittyen.

Lähetys piti sisällään suojavarusteita hoitohenkilöstön käyttöön koronapandemian torjumisessa. Lähetys toimitettiin Helsinkiin 8.9, ja yhteistyössä Vietnamin suurlähetystön kanssa lahja saadaan vierailijoiden paluulennon mukana Vietnamiin.