Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse
Uutiset
27.11.2019

Sedu saa yli puoli miljoonaa opettajien ja ohjaajien palkkaamiseen

Simulaattorilla harjoittelu opettaa. Simulaattorilla harjoitellen kehittyy - opettajan ohjauksessa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on julkistanut päätöksensä ammatillisen koulutuksen opettajien ja ohjaajien palkkaamisesta tänään 27.11. Ministeriön jakama kokonaissumma opetuksen ja ohjauksen tukitoimiin on 20 miljoonaa, josta Sedun osuus on 560 000€.

Lisärahoitusta opetukseen ja ohjaukseen sai yhteensä 105 koulutuksenjärjestäjää ympäri Suomen. Rahoitus myönnetään vuoden 2019 toisen lisätalousarvion perusteella. Lisärahoitusta haki 108 koulutuksenjärjestäjää, ja hakemuksissa lisäresurssien kokonaissumma oli yhteensä n. 59 milj. euroa.

- Sedu haki lisäresursseja 8 opettajan, 7 ammattiohjaajan ja 2 opettajan työtä helpottavan tukihenkilön palkkaamiseen ja tuntiopettajille 700 lisätuntia eli yhteensä 900 000€. Saamme tämän vuoden puolella 560 000€, mikä tarkoittaa noin kymmentä henkilötyövuotta, laskee kuntayhtymän johtaja, rehtori Reija Lepola.

- Sedussa osa rekrytoinneista on jo käynnissä ja jatkoa seuraa. Haluamme saada lisäresurssit nopeasti käyttöön ja tukemaan asetettuja tavoitteita, tuumivat vararehtorit Pasi Artikainen ja Hellevi Lassila.

- Lisäresursseilla saamme enemmän ohjausta työpaikoille ja lisäämme ohjausta opintojen alkuvaiheeseen, Lepola kertoo.

Sedun tavoitteena on parantaa työpaikalla tapahtuvan oppimisen laatua ja henkilökohtaisten opiskelusuunnitelmien toteuttamista.


Enemmän ohjausta


-  Ammatillisen koulutuksen kentällä on ollut huolta opetusmäärien riittävyydestä muuttuneisiin vaatimuksiin nähden. Sen vuoksi opettajien ja ohjaajien määrää lisätään nopeasti. Lisäresursseilla vahvistetaan edellytyksiä turvata jokaiselle opiskelijalle hänen tarvitsemansa opetus ja ohjaus, sanoo opetusministeri Li Andersson OKM:n tiedotteessa.

Opettajien ja ohjaajien palkkaamiseen on varattu valtion vuoden 2020 talousarvioesityksessä 80 miljoonaa euroa ja se on tarkoitus myöntää vuoden alussa. Hallitusohjelman tavoitteena on lisätä tarkoitukseen yhteensä 235 miljoonaa euroa, josta päätetään hallituskauden aikana.

Lue koko OKM:n tiedote

Rahoituspäätökset