Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse
Uutiset
21.1.2020

Sedu sai yli puoli miljoonaa opettajien ja ohjaajien palkkaamiseen – tehtävät avattu hakuun

Merkonomiopiskelija Paloma Koivikko on saanut hyvää ohjausta työpaikalla esimieheltään Elina Sireniltä ja työelämässä oppimista ohjaavalta opettajalta Ulla-Maija Kalliolta. Kun kaikki loksahtaa kohdalleen, opiskelija jää valmistuttuaan töihin, kuten Paloma Koivikko (kuvassa keskellä) Faunattareen.

Opetus- ja kulttuuriministeriö teki viime vuoden lopussa päätöksen ammatillisen koulutuksen opettajien ja ohjaajien palkkaamisesta. Ministeriön jakama kokonaissumma opetuksen ja ohjauksen tukitoimiin oli 20 miljoonaa, josta Sedun osuus oli 560 000€.

- Lisäresursseilla saamme enemmän ohjausta opetukseen ja työpaikoille. Lisäämme ohjausta opintojen loppuvaiheeseen, siis työelämään siirtymiseen, sanoo kuntayhtymän johtaja, rehtori Reija Lepola.

Sedun tavoitteena on parantaa työpaikalla tapahtuvan oppimisen laatua ja henkilökohtaisten opiskelusuunnitelmien toteuttamista.

Sedussa on nyt julkisesti haettavana neljä opettajan määräaikaista tehtävää. Sedu hakee niin ikään seitsemää ammattiohjaajaa, joiden tehtävät sijoittuvat tasapuolisesti Seinäjoelle, Rengonharjulle, Lapualle, Kurikkaan ja Ähtäriin. Tehtävät ovat vuoden mittaisia määräaikaisia tehtäviä.

- Haluamme saada lisäresurssit nopeasti käyttöön ja tukemaan asetettuja tavoitteita, tuumivat vararehtorit Pasi Artikainen ja Hellevi Lassila.

Katso avoimet työpaikat Sedussa - hakuaika päättyy 31.1.2020

Enemmän ohjausta

-  Ammatillisen koulutuksen kentällä on ollut huolta opetusmäärien riittävyydestä muuttuneisiin vaatimuksiin nähden. Sen vuoksi opettajien ja ohjaajien määrää lisätään nopeasti. Lisäresursseilla vahvistetaan edellytyksiä turvata jokaiselle opiskelijalle hänen tarvitsemansa opetus ja ohjaus, sanoo opetusministeri Li Andersson OKM:n tiedotteessa.

Opettajien ja ohjaajien palkkaamiseen on varattu valtion vuoden 2020 talousarvioesityksessä 80 miljoonaa euroa, ja se on tarkoitus myöntää tämän vuoden alussa. Hallitusohjelman tavoitteena on lisätä tarkoitukseen yhteensä 235 miljoonaa euroa, josta päätetään hallituskauden aikana.

-    Tämän vuoden raha jaetaan koulutuksenjärjestäjille laskennallisin perustein. Päätöksiä odotetaan alkuvuodesta, vararehtorit toteavat.

Katso OKM:n tiedote