Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse
Uutiset
23.11.2019

Sedulaiset ottivat lapset mukaan töihin Lapualla

Kaapo ja Sisu osallistuivat Lapsi mukaan töihin -päivään Sedun Lapuan kampuksella 22.11.2019. Lähihoitajaopiskelijat Susanna ja Kiia auttoivat ja ohjasivat päivän aikana. Tänä vuonna Lapuan Sedun lähihoitajaopiskelijat suunnittelivat ja toteuttivat lapsille mieleenpainuvan päivän.

Lapsi mukaan töihin –päivä sai vanhemmat ja isovanhemmat Lapuan Sedussa ottamaan lapset mukaan töihin. Valtakunnallisen teemapäivän tavoitteena on näyttää, mitä aikuiset päivisin puuhaavat.
Lähihoitaja-opiskelijat vahvistivat päivän aikana asiakaspalvelu- ja ohjaustaitojaan oikeissa tilanteissa. Hauska päivä kokosi 30 lasta Lapuan kampukselle.


Mettämies ja tuleva maanviljelijä

Tapaan Kaapon (5v) ja Sisun (6v) aamupuurolla Atte-isän kanssa. Lähihoitajaopiskelijat Susanna ja Kiia istuvat seurana ja vastaavat poikien ohjauksesta päivän aikana.

Lapsi mukaan töihin –päivä on veljeksille tuttu juttu, eikä kirjoittajatädinkään ilmaantuminen pöytään jännitä.
- Me ollaan täällä jo kolmatta kertaa. Täällä on mukavaa ohjelmaa, Sisu toteaa.
- Niin ja täällä saa harrastaa sitä liikuntaa, pikkuveli Kaapo täydentää mietteliäänä.

Tiedustelen poikien urasuunnitelmia.
- Musta tulee mettämies, ilmoittaa Kaapo päättäväisenä. Siinä saa kaataa puita ja ajaa isoilla koneilla.

Jatkokeskustelu paljastaa, että metsäalaan liittyvää ajatusten vaihtoa on jo käyty Tuomarniemen opinto-ohjaaja Antti Virkkusen kanssa.

Sisun haaveena on oma maatila. Haaveissa siintää opiskelu Ilmajoella, koska sieltä löytyy lempitraktori – John Deere.


Tuleva ope ja turvakodin omistaja

Viidennen luokan oppilaat Inka ja Adelia osallistuivat Lapsi mukaan töihin -päivään toista kertaa.Liikuntasalissa temppuradalle valmistautuvat 5. luokkalaiset Inka ja Adelia. Ketterästi liikuntaradalla temppuilevat tytöt osallistuvat päivään toista kertaa. Myös tyttöjen urahaaveet ovat selvät.

- Minusta tulee alakoulun englanninopettaja. Ainakin meidän koulun enkun open työ vaikuttaa tosi mukavalta, Inka miettii.

Adelia suunnittelee eläinten turvakodin perustamista. Kotona asustaa jo koira, mutta tulevaisuudessa olisi mukava tarjota koti kaltoin kohdelluille eläimille lajista riippumatta.

Kuva: 5. luokan oppilaat Inka ja Adelia osallistuivat Lapsi mukaan töihin -päivään toista kertaa.