Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse
Uutiset
17.3.2020

Sedun opiskelijat siirtyvät etäopiskeluun

korona_water-1761027_440x480.jpg

Tänään ti 17.3. Sedussa opettajat ohjeistavat opiskelijat etäopiskeluun. Huomisesta 18.3. lähtien Sedun opiskelijat eivät tule kouluun vaan opiskelevat etänä 13.4. saakka.

 Opettaja seuraa päivittäin opiskelijoiden opintojen edistymistä. Opettajat ohjaavat tiiviimmin erityistä tukea tarvitsevia opiskelijoita. Laadukkaan etäopiskelun tarjoaminen opiskelijoille on koko Sedun henkilöstön tavoite.

Opiskelijoiden tulee seurata Sedun tiedotusta intrasta, Wilmasta ja Sedun verkkosivuilta. Jokaisen opiskelijan tulee seurata Sedun sähköpostiaan, sillä ohjeistusta etäopiskeluun tulee myös sähköpostitse.

Ulkopuolisia tilaisuuksia ei Sedun tiloissa järjestetä 18.3. - 13.4.20202. Kaikki yli 10 hengen kokoontumiset on kielletty.


Työpaikoilla oppiminen

Työpaikoilla oppiminen jatkuu työpaikan ohjeistuksen mukaan. Työpaikoilla oppimista ja ammatillisen koulutuksen näyttöjä jatketaan, jos se on työpaikan puolesta mahdollista ja koulutuksen järjestäjä ja työpaikan edustaja arvioivat, että työympäristö on turvallinen opiskelijalle. Terveydenhoitoalalla tulee ottaa huomioon, että opiskelijoiden työpanosta saatetaan tarvita, mikäli terveydenhoitoon tulee henkilöstövajetta epidemian pitkittyessä.

Asuntolat

Kun Sedussa opiskelijoiden opetus järjestetään etäopetuksena, opiskelijat asuvat kotonaan, eivät opiskelija-asuntolassa. Mikäli asuntolassa asuminen on välttämätöntä esim. työpaikalla tapahtuvan oppimisen vuoksi, Sedu huolehtii siitä, että asuntolaympäristö on opiskelijalle turvallinen.

Opiskeluhuolto

Sedun opinto-ohjaajat ja vastuuohjaajat ovat tavoitettavissa ensi vaiheessa puhelimitse ja sähköisesti. Jatkosta, samoin kuin terveydenhoitajien ja kuraattoreiden palveluista, tiedotetaan myöhemmin tällä viikolla.

Opettajat

Henkilöstöllä on mahdollisuus käyttää koulun tiloja ja laitteita. Riskiryhmään kuuluvat opettajat ovat jo Sedun aiemmin tehdyn päätöksen mukaisesti siirtyneet etätyöhön.

Henkilöstön tulee seurata tiedotteita intrassa, Teamsissa ja Sedun verkkosivustolla.

Koronavirustilanteen vuoksi Sedun kaikki toimipisteet on suljettu 18.3. - 13.4.2020. Opiskelijat opiskelevat etänä opettajien ohjauksessa. Seuraa Sedun tiedottamista intrassa, Wilmassa ja Sedun verkkosivustolla.

Sedun valmiusryhmä kokoontuu ja ohjeistaa toistaiseksi joka päivä.

THL, esim. riskiryhmät
Valtioneuvoston suositukset ammatillisen koulutuksen järjestäjille 16.3.2020