Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse
Uutiset
7.1.2021

Sedussa alkaa automaalarin koulutus

automaalari2_440x480.jpg Jere Rintala Sedu Törnäväntien maalauskammiossa työn touhussa

Automaalarin koulutusta ei saa tällä hetkellä mistään Etelä-Pohjanmaalla. Nyt asia on muuttumassa, sillä Sedu alkaa kouluttamaan automaalareita.

- Lähimmät automaalareita kouluttava tahot taitavat olla Oulussa ja Tampereella, kertoo Sedu autoalan koulutuspäällikkö Jani Pusa, ja jatkaa: - Meillä on kouluttajana 10 vuotta automaalarin töitä tehnyt ja 15 vuotta opettajakokemusta vauriokorjaamoalalta kokonaisuudessaan omaava Mika Pihlaja, joten tämä tuntui luontevalta ratkaisulta.

- Myös tilojen puolesta tämä on hyvä ratkaisu. Sedu Törnäväntiellä käytettävissämme on hyvin pitkälti oikeaa automaalaamoa vastaavat tilat laitteistoineen, joissa tehdään aitoja alan asiakastöitä. Tiloista löytyy maalauskammio, ilmanvaihtokoneet, pölynpoistojärjestelmät – kaikki vaadittava, Pusa listaa.

– Ja tulevaisuudessa tilat tulevat parantumaan entisestään. Sedu Törnäväntien kampuksen uudistustyöt jatkuvat, ja autoalan tiloihin panostetaan merkittävästi. Uusien tilojen pitäisi olla käytettävissämme vuonna 2022.

Työmahdollisuuksia autoalasta teollisuuteen saakka

Automaalari kertoo nimikkeenä selkeästi, mitä tämän ammatin omaava tulee tekemään. Mitä tulee työvaihtoehtoihin, koulutus antaa kuitenkin valmiuksia paljon laajempaan.

- Automaalarin koulutus on siitä loistava koulutus, että se antaa laajat työnsaantimahdollisuudet. Koulutus antaa autoalan lisäksi hyvät mahdollisuudet työllistyä myös teollisuuteen. Automaalarin töiden ohella koulutuksen saanut voi aivan hyvin tehdä myös teollisuusmaalarin töitä, mukaan lukien esimerkiksi polttomaalaamotyöt, toteaa opettaja Mika Pihlaja.

- Lisäksi tämä luo hyvän pohjan myös autoalan kaupan alalle, esimerkkinä autotarvikkeita tai -varaosia myyvät tahot.

- Tämä on enimmäkseen perinteistä käsillä tehtävää työtä. Automaalarin sekä autokorinkorjaajan kädentaitoja arvostetaan laajalti kaikessa teollisuudessa, myös esimerkiksi puuteollisuudessa. Opiskelemme maalaamaan auton osia ja osakokonaisuuksia, tekemään korjaus- ja erikoismaalauksia sekä häivyttämään ja tunnistamaan sävyjen eri variaatioita ja sävyttämään maaleja. Emmekä unohda kuitenkaan pohjatyön merkitystä, joihin kuuluu auton eri osien ja materiaalien oikaisut, hitsaukset ja pohjustustyöt. Nämä asiat luovat monipuolisuudessaan yhtymäpintaa eri ammatteihin, Pihlaja kertoo.

automaalauskammion_edessa_Jani_ja_Mika_900x590.jpg
Koulutuspäällikkö Jani Pusa (vas.) ja opettaja Mika Pihlaja kehuvat automaalarin koulutuksen monipuolisuutta:
- Olemme nähneet miten automaalarin koulutuksen omaava on edellä montaa muuta haettaessa työntekijöitä eri teollisuuden aloille, tämä on yllättävän monipuolinen koulutus. 

 

Tarvetta löytyy

Sekä Pusa että Pihlaja näkevät itsessään automaalareillekin kysyntää alueella.

- Automaalareita on alueellamme, mutta he ikääntyvät kovaa vauhtia, Pihlaja tietää. – Tarvitsemme tämän eläköityvän joukon tilalle uusia tekijöitä.

- Koulutukseen voivat hakea kaikki alasta kiinnostuneet, alan vaihtajat sekä jo autoalalla toimivat henkilöt, jotka haluavat täydentää osaamistaan, molemmat miehet kannustavat.

 

Kiinnostuitko? Lue lisää ja hae mukaan!