Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse
Uutiset
27.5.2021

Seinäjoen kaupunki kouluttaa monipalveluosaajia

Kujanpää_Pirjo_monipalveluosaaja.jpg Pirjo Kujanpää, ruoka- ja siivouspalvelupäällikkö, Seinäjoen kaupunki

ruoka- ja siivouspalveluille räätälöity koulutus

-Kun samoissa kohteissa tehdään töitä, on järkevää yhdistää myös työtehtävät ja saada luotua kokoaikaisia työsuhteita, kertoo ruoka- ja siivouspalvelupäällikkö Pirjo Kujanpää Seinäjoen kaupungin ruoka- ja siivouspalvelujen hallinnosta. Yhteisiä työntekijöitä on ollut ennenkin, mutta koulutuksen myötä pystymme yhdistämään tehokkaammin ja järkevämmin ruoka- ja siivouspalveluiden järjestelyn kussakin kohteessa. Sijaisten perehdyttäminen on helpompaa ja yhteistyö lisääntyy.

-Meillä on ruoka- ja siivouspalveluissa noin 300 työntekijää, joista mukaan lähteen noin 250 henkilöä, pois lukien lähiaikoina eläköityvät. Koulutus on räätälöity tarpeidemme mukaisesti.

-Kaksi ryhmää aloittaa samanaikaisesti syksyllä, puhdistuspalvelu- ja keittiöhenkilöstö yhtä aikaa. Ryhmässä on 20 henkilöä. Kun on kysymys isosta ryhmästä ja normaalit työt pitää tehdä, joudumme miettimään aikataulusta - kaikki eivät voi lähteä yhtä aikaa opiskelemaan. Koulutus jakaantuu useammalle vuodelle ja se on hyvin suunniteltu huomioiden meidän tarpeet ja aikataulut.

Työntekijöistä kahden ammattialan osaajia

-Työntekijät ovat ottaneet Monipalveluosaajakoulutuksen positiivisesti vastaan ja lähtevät mielellään mukaan. Näin opitaan toisen alan asioita teoriassa ja käytännössä. Koulutus lisää työntekijän pääomaa ja osaamista. Myös työmarkkinoilla on enemmän kysyntää, kun osaa tehdä kahden ammattialan töitä. Toki emme halua, että meiltä kukaan lähtee pois, painottaa Kujanpää.

-Koulutuksen alussa tehdään jokaiselle kartoitus, jossa suunnitellaan osa-alueet, mitä kukin opiskelee, mitkä näytöt tulee suorittaa vai voiko osallistua suoraan näyttöön. Kaikille yhteisiä ovat ergonomia ja tietotekniikka. Uskon, että koulutus lisää myös yhteenkuuluvaisuuden tunnetta ja antaa uutta innostusta työhön.

Koulutuksesta on kaikille osapuolille hyötyä - osataan hoitaa sekä ruoka- että siivouspalvelut ammattitaidolla, sanoo Kujanpää.