Uutiset
5.9.2022

Seinäjokinen Marko Takkula valittiin Sedun vuoden yrittäjyysopiskelijaksi

takkula 440x480.jpg

-Kattojen pesu, sammaleenpoisto ja pinnoitus kotitalouksille ja taloyhtiöille kuuluvat yritystoimintaani, kertoo Sedun vuoden yrittäjyysopiskelijaksi valittu seinäjokinen Marko Takkula. Perustin oman yrityksen POWER-Puhdistus Oy:n vuoden 2020 syksyllä ja halusin lisäosaamista yritystoiminnan kehittämiseen liittyen.

Niitä asioita käytiin läpi, mitä yrittäjyydessä tarvitaan

-Hain eri vaihtoehtoja mitä voisin työn ohessa opiskella ja löysin somesta mainoksen yrittäjän ammattitutkinnosta. Aloittaessani koulutusta, minulla ei ollut mitään odotuksia, kaikki mitä sain, oli plussaa. Koulutus oli hyödyllinen ja sain arvokasta tietoa, oman yrityksen kehittämiseen. Koulutuksen aikana tehdyt tehtävät olivat sellaisia, että ne asiat olisi pitänyt muutenkin tehdä, kun perustaa ja pyörittää yritystä. Vuoden mittainen koulutus ei siis kuormittanut liikaa.

- POWER-Puhdistus on vielä toistaiseksi yhden miehen palveluyritys. Pesen talojen kattoja ja räystäskouruja sesonkiluonteisesti keväästä syksyyn, sivutoimisena yrittäjänä. Yritystoiminnan lisäksi olen ”päivätyössä” Epec Oy:llä. Vapaa-ajan ongelmia ei siis ole, naurahtaa Takkula. Aloitin rännien putsaamisella, mutta aika nopeasti otin kattojen pesun mukaan tarjontaan, koska asiakkaat sitä usein kyselivät. Nyt homma on kääntynyt niin, että 98 % liikevaihdosta tulee kattojen putsauksesta ja 2 % rännien putsauksesta. Töitä on enemmän kuin ehdin tehdä. Loppuvuoden kalenteri on jo buukattu täyteen ja myyn hommia jo ensi keväälle. Yritys on kovassa kasvussa, liikevaihto tulee yli kolminkertaistumaan viime vuodesta. Töitä teen toistaiseksi lähinnä Etelä-Pohjanmaan alueella.

Olen arvostanut aina yrittäjiä

-Yrittäjyys on aina kiinnostanut minua, mutta päädyin tälle alalle vahingossa. Istuimme kaverin kanssa iltaa ja jutellessa mietimme, mitä voisin ruveta tekemään. Kaveri ehdotti kauppojen ostoskärryjen pesemistä. Kiinnostuin aiheesta ja googletin asiaa. Netissä ”törmäsin” ränni-imuriin, josta en ollut aikaisemmin kuullut. Englannissa se on ollut käytössä jo pitkään. Ränni-imurilla homma hoituu maasta käsin. Hankin imurin ja siitä homma laajeni kattojen pesuun. Ostoskärryjen peseminen jäi, ennenkö ehti kunnolla alkaakaan.

-Suoritin koulutuksen noin vuodessa ja valmistuin tänä keväänä. Ilomielin otan vastaan valintani Sedun vuoden yrittäjyysopiskelijaksi. Hyvältä tuntuu, sanoo Takkula.

 

Katso Power-Puhdistus oy:n video tästä