Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse
Uutiset
19.9.2018

Survival Sedu – yhdessä tekemisen juhlaa

Puujalat_9626_440x480.jpg Pystyisitkö etenemään ilman apuja?

Keskiviikkona 20 Sedun opiskelijajoukkuetta jakaantuu haasterasteille Törnävän leirintäalueella. 6-henkiset joukkueet selviytyvät päivän aikana erilaisista tehtävistä hyvällä kunnolla, tarkkuudella ja yhteistyöllä. Sedu järjestää yhteistyössä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) kanssa jo kymmenennen kerran Sedu Survival -tapahtuman. Tänä vuonna mukana ovat myös SPR ja PLU.

-    Opiskelijoilla on päivässä mahdollisuus hankkia kokemuksia, joita ei muualta saa. Tänä vuonna varmasti MPK:n ekoase on uusinta uutta. Mutta moniko nuori on saanut hernekeittoa soppatykistä, kysyy Tiina Parantainen.

Sedu Survival -tapahtumapäivästä vastaavat projektikoordinaattorit Tiina Parantainen, Parvessa parempi II, ja Pirjo Kenkkilä, Sedu liikkeessä. Tapahtuma vaikuttaa kokemusten mukaan opiskelijoihin yhteishenkeä kohottavasti.

 

"Me ollaan meidän tiimistä ylpeitä"

-    Joukkueet tsemppaavat oikeasti toisiaan. Nyt huomaa, mihin hyvä porukka pystyy, Kenkkilä ja Parantainen kehuvat opiskelijoiden hyvää asennetta.

-    Kirkkokadulla oli viimevuotisen voiton jälkeen hyvä fiilis. Viime vuoden voittajajoukkue puolustaa voittoaan lähes samassa kokoonpanossa. Joukkueessa talotekniikan, sähköalan ja hiusalan opiskelijat osoittavat moniammatillisuuden voimaa, Parantainen kuvaa.

Tänä vuonna leirintäalue täyttyy kahdeksasta rastipisteestä, esim. ensiapua, tarkkuusheittoa, alkusammutusta, puujaloilla kävelyä, ja niiden lomaan sijoitetuista PLUn taukoliikuntaväleistä.
-    Sedun eri taloihin hankitaan liikuntavälineitä opiskelijoiden käyttöön. Kun välineitä on tarjolla, niitä myös käytetään, Pirjo Kenkkilä vakuuttaa.

Yhteistyö Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen kanssa on jatkunut kaikki nämä vuodet, ja tänä vuonna Kauhajoella lähihoitajiksi opiskelevat nuoret pääsevät toteuttamaan ensiapurastin yhdessä SPR:n ammattilaisten kanssa.

Sedu Survival -voittajajoukkueeksi selviytyi Lapuan kone- ja tuotantotekniikan joukkue ja viimevuotinen voittajajoukkue jäi niukasti hopealle. Ikuisesti kiertävä palkintopysti matkaa vuodeksi Lapuan Seduun. Kolmanneksi sijoittui Klamydia Kauhajoelta. Erityismaininnan nasaitsivat joukkueet: Turvan ämmät, Logistiikan hurjat ja Syötävän hyvät.

Trangia_9642_440x480.jpg


Paljon onnea voittajille ja kaikille tiimeille hyvistä onnistumisista!


 

 

- Trangia on mitoitettu kahdelle, keitetään siis kahden kahvikupillisen verran vettä, opastaa MPK:n kokenut kouluttaja.