Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse
Uutiset
15.11.2019

Suunnitteluassistentti Sallamari palkittiin Vertexin suunnittelukilpailussa

Hirsitalo_3D_piirustus.jpg Sallamari Haukkalan palkittu työ on monimuotoinen hirsitalo.

Sallamari Haukkala valmistui kesäkuussa suunnitteluassistentin ammattitutkinnon arkkitehtisuunnittelun osaamisalalta. Opintojen loppuvaiheessa hän päätti osallistua Vertexin järjestämään suunnittelukilpailuun. Hänen työnsä oli kolmen parhaan joukossa, ja Sallamari palkittiin 500€ suuruisella palkinnolla.

- Kilpailuun lähettämäni työ oli samalla yksi opintojeni näytöistä. Suunnittelin asiakkaiden toiveiden mukaan puolitoistakerroksisen yksilöllisen hirsitalon ja autotallin. Kyseessä on tyyliltään nykyaikaisen perinteinen hirsitalo, jossa on isoja terasseja ja erilaisia erkkereitä sekä vastaharjaa, melko monimuotoinen rakennus, Sallamari kertoo.

- Palkinnoille pääseminen tuli yllätyksenä. Sain tiedon sähköpostilla, ja olin itse asiassa jo unohtanut koko kilpailun.


Suunnitteluassistentin opintojen kautta uuteen, vakituiseen työhön


Sallamarin tie nykyiseen työhön ja suunnitteluassistentin koulutukseen alkoi vanhempainvapaalta. – Aloin miettimään alanvaihtoa, koska en ollut tyytyväinen silloisen työni työaikoihin. Suunnitteluassistentin koulutus tuli vastaan ja vaikutti kiinnostavalta - minua on aina kiinnostanut arkkitehtuuri, Sallamari kertoo.

Koulutuksen alkuvaiheessa kerrottiin siihen sisältyvistä näytöistä, jotka tulisi tehdä todellisessa työympäristössä. Sallamari otti hyvissä ajoin yhteyttä Finnlamelliin. Heillä oli juuri sisustuskoordinaattorin äitiysloman sijaisuus tiedossa, jota hän pääsi tekemään, pitkäaikaisen rautakaupassa hankitun käytännön kokemuksen avittamana.

– Menin töihin ja opiskelin töiden ohessa. Olen ollut Finnlamellilla töissä nyt vajaa kaksi vuotta. Työpaikalla käytetään Vertexin suunnitteluohjelmaa, joten siksi vaihdoin siihen, ja tein ohjelmalla näyttötyöni kokonaan.

Palkinto oli Sallamarin mukaan kiva yllätys, varsinkin tähän vuodenaikaan. – Ei näin joulun alla tarvitse miettiä, mihin sen käyttäisi, varmasti löytyy paikkoja mihin rahan sijoittaa. Luultavasti se menee kodin laittamiseen, hän kertoo.

Lue lisää suunnitteluassistentin koulutuksesta


Talo_3D_malleja.jpg

Otteita Sallamari Haukkalan palkitun työn 3D-mallinnuksista.