Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse

Taitaja tulee - Sedu järjestää kolmet semit 24.1.2019


Taitajassa ammattiin opiskelevat nuoret kilpailevat ammattitaidon SM-mitaleista. Joensuussa 20.–23.5.2019 pidettävään finaaliin edetään valtakunnallisten semifinaalien kautta. Tänä vuonna semifinaalit on keskitetty viikolle 5 (28.1. – 1.2.2019).

Sedu järjestää semifinaalit kolmessa lajissa: Cateringkokki, Matkailu, Metsäkoneen käyttö.

Taitaja2019-semifinaaleihin ilmoittautuneita on yhteensä 1474, mikä on enemmän kuin viime vuonna. Sedusta semifinaaleihin lähtee näyttämään taitojaan 53 opiskelijaa.


Matkailun semifinaali Lapualla 30.1. klo 8-15


Matkailun semifinaali järjestetään 30.1.2019 klo 8.00-15.00 Sedussa Lapualla ja samanaikaisesti Helsingissä (Stadin ammattiopisto) ja Rovaniemellä (Lapin ammattiopisto). Sedun opettaja Leena Korpi koordinoi koko matkailu-lajin semifinaalia. Matkailu-lajissa semifinalisteja on 32. Laji on parilaji, ja finaaliin etenee 7 paria. Tänä vuonna Sedun matkailualan opiskelijoita ei osallistu kilpailuun.

Kilpailutehtävinä on matkaohjelman suunnittelu ja myyntipalaverissa sen esittäminen "asiakkaalle”. Kilpailijaparin tehtävänä on suunnitella ja myydä oman yrityksen kautta 4-6 h matkaohjelma asiakkaalle ja ottaa huomioon aikataulu, teema, ruokailut, aktiviteetti/aktiviteetit ja budjetti. Asiakasryhmä, teema, aikataulu ja budjetti tarkentuvat kilpailupäivänä. Esitys suomeksi, kesto 10 minuuttia.

Kilpailijaparin toisena tehtävänä on suunnitella (aikaa 80 minuuttia) ohjelmapalveluaktiviteetti ja ohjeistaa välineiden käyttö 10 minuutissa asiakasryhmälle englanniksi. Ohjelmapalvelun suunnittelu ja toteutus tapahtuvat sisätiloissa. Kilpailupäivänä tarkennetaan asiakasryhmän ja aktiviteetin tietoja sekä annetaan lista välineistä, joita kilpailijaparilla on käytettävissä.

Matkailu 30.1.2019 klo 8–15 Lapualla, vastuuhenkilö Leena Korpi

 

Cateringkokki-lajin viimeiset semit Seinäjoella

Cateringkokki ja Ravintolakokki esiintyvät Taitaja-tapahtumassa viimeisen kerran omina lajeinaan. Ensi vuonna luvassa on Kokki-laji, joka yhdistää piirteitä kummastakin.

- Skillsistä otettiin yhteyttä ja esitettiin toive, että Sedu järjestäisi Catering-kokki-lajin viimeiset semifinaalit. Tuntui imartelevalta, että meitä pyydettiin järjestäjiksi, joten ei tällaisesta tarjouksesta voinut kieltäytyä, Minna Luomanen kertoo kisavalmistelujen keskeltä.

Cateringkokki 29.1. ja 30.1.2019 klo 9–13 Seinäjoki (Törnäväntie 24), vastuuhenkilö Minna Luomanen

 

Metsäkoneen käyttö Tuomarniemellä

Metsäkoneen käyttö 30.1.2019 Ähtäri (Tuomarniementie 55) klo 7.30–16.00 Sedu Ähtäri, vastuuhenkilö Antti Virkkunen.

Lajin semifinaaleista Taitaja2019-finaaliin Joensuuhun pääsee 8 kilpailijaa, eli jokaiselta kilpailupakkakunnalta 2 kilpailijaa.  Metsäkoneen käyttö -lajissa pääsee jännittämään kahden Sedun opiskelijan taidonnäytteitä: Juha Lahdenmäki, Eetu Venesoja.

Katso lisää www.taitaja2019.fi