Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse
Uutiset
23.9.2021

Tapahtumien kampus näyttää taitonsa Maaseutuparlamentissa

Sedun opiskelijat ovat rakentaneet Maaseutuparlamentin Sedun puualan ja taideteollisuusalan opiskelijat ovat rakentaneet studion seinäelementit.

Maaseutuparlamentti 2021 -tapahtuman, Suomen suurimman ideafestivaalin (28. - 30.9.2021), sydän sykkii Kurikan kampuksella. Hybriditapahtumaan voi osallistua mistä päin Suomea tahansa, vieläpä ilmaiseksi.

-    Maaseutuparlamentti on Kurikan kampukselle merkittävä tapahtuma. Ensimmäinen versio tapahtumasta suunniteltiin ennen koronaa; silloin kampus olisi toiminut tuhansien ihmisten kohtaamispaikkana, nyt tapahtuma toteutetaan valtakunnallisena etätapahtumana. Ilman muuta tapahtumalla on merkittävä pr-arvo kampukselle, kuvailee Kurikan Kampus Kiinteistöosakeyhtiön toimitusjohtaja Matti Yli-Lahti ja kiittelee hyvää yhteistyötä valtion viraston kanssa.

Maaseutuparlamentti tarjoaa foorumin eri-ikäisten ja eri taustoista tulevien ihmisten rakentavaan keskusteluun.
-    Yhteiskunnallisesti tärkeitä aiheita nostetaan esiin, kun keskustellaan, millaista maaseudulla on asua, elää ja yrittää, toteaa tapahtumakoordinaattori Mia Repo maa- ja metsätalousministeriön maaseudun kehittämisyksiköstä.

Kun tapahtuma järjestetään Kurikassa, eteläpohjalaiset esiintyjät ovat vahvasti esillä.
-    Maaseutuparlamentissa järjestävä alue saa enemmän näkyvyyttä. Nuoret ja kestävä kehitys ovat tapahtuman läpileikkaavia teemoja; mitä nuoret tarvitsevat, jotta he jäisivät tai palaisivat maaseudulle, kertoo Repo.

Maaseutuparlamentin esiintyjiä - koko #maapuhuu

Opiskelijat ammattilaisten kisälleinä


Kurikan Sedun tulevien ammattiosaajien taitoa nähdään tapahtuman toteutuksessa. Kampus elää normaalia opiskeluarkea mutta Maaseutuparlamentin lähetyspisteet sijaitsevat kampuksen aulassa ja ylätasanteella. Tapahtuman materiaali jaetaan Prospectumlive ja YouTube-kanavan kautta, osin suorana, osin tallenteena.

Sedun ammattiin opiskelevien osaamista on hyödynnetty jo tapahtuman rakentamisessa. Komea päästage odottaa esiintyjiä Kurikan kampuksen aulassa. Puuala ja taideteollisuusala ovat valmistaneet päälähetysareenan komeat kulissit. Hybriditapahtuman ohjaaja-tuottajayritys i2 on suunnitellut seinän ja opiskelijat ovat valmistaneet sen elementteinä.


Esiintyjät livenä – yleisö on-line


-    Tapahtuma on puhtaasti on-line, siis yleisö on kokonaan etänä mutta puhujat, esiintyjät ovat livenä kampuksella, kuvaa tapahtuman ohjaaja Kari Tamminen i2:sta.

Lavan taustaelementit ovat Tammisen mukaan huikaisevan hienot, ja kun Maiseri vielä tekee grafiikan siihen pintaan, kaikki alkaa olla hyvällä mallilla ensi viikon tapahtumaa varten.

-    Maaseutuparlamentissa on todella mielenkiintoisia aiheita. Tapahtumassa on panostettu esiintyjiin, meillä on kaksi ammattijuontajaa, jotka briifaavat vieraat ennen esiintymistä. Koko tapahtuma on käsikirjoitettu hyvin, vakuuttaa ohjaaja.
-    Kampuksella on 30–40 vierasta paikan päällä ja tekniikan ihmiset lisäksi, joten luotan siihen, että esiintyjille tulee lähes samanlainen tunne kuin silloin, jos yleisö olisi paikalla. Tunnelma tulee olemaan korkealla, uskoo Tamminen.

Sedun sähköalan opiskelijat vetävät virransyötöt eri pisteisiin.
-    Sähköä tarvitaan joka paikassa, sillä valotekniikkaa on televisiolähetyksen tapaan reippaasti, kertoo Janne Pulkkinen, Sedun ja kampuksen edustaja projektiryhmässä.

Muutamat tieto- ja viestintätekniikan opiskelijat saavat käytännön harjoitusta ammattilaisten apuna niin lavan lähetystilanteessa kuin esiintyjien valmistamisessa. Hyvää ruokaa tarvitaan joka tapahtumassa, niin nytkin. Ruokatarjoilusta vastaa kampuksen keittiö, ja Sedun ravintola- ja catering-alan opiskelijat tarjoilevat, avustavat esillepanossa.

 

Julkilausuma maaseudun kehittämiseksi

 

Tapahtumassa julkaistaan torstaina uusi maaseutupolittiinen julkilausuma, joka on yhteinen tahdonilmaisu maaseudun kehittämisen tulevaisuudesta Suomessa.

- Julkilausumaa muokataan kirjoitustiimissä tapahtuman aikana mm. työpajoista saatujen palautteiden pohjalta. Nuoria on mukana myös kirjoitustiimissä. Julkilausuma ilmaisee yhteisen kansallisen tahtotilan siitä, millaista tulevaisuutta toivotaan Suomen maaseuduille ja koko maahan. Julkilausuman sanomaa viedään paikallisen, alueellisen, kansallisen ja kansainvälisen (EU) tason päätöksentekijöille, kertoo tapahtumakoordinaattori Mia Repo.

Turvallisuus ennen kaikkea

 

Kymmeniä Maaseutuparlamentin esiintyjiä vierailee kampuksella päivittäin. Tapahtuman turvallisuudesta, myös terveysturvallisuudesta, huolehditaan. Turvallisuusalan opiskelijat laativat ensimmäisen turvallisuussuunnitelman tapahtumalle. Alan opiskelijat vastaanottavat vieraat ja ohjaavat heidät aulasta eteenpäin sulavasti.  

Osallistu Maaseutuparlamenttiin https://www.maaseutuparlamentti.fi/ohjelma
#maapuhuu
#maaseutuparlamentti