Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse
Uutiset
15.3.2020

Tuoreimmat ohjeet sedulaisille

korona_air-bubbles-230014_440x480jpg.jpg

Sedussa töitä jatketaan mahdollisimman normaalisti. Työpaikoilla työskennellään ja asiakastyössä huolehditaan riittävästä etäisyydestä. Vastuulliseen toimintaan kuuluu jäädä kotiin, jos on flunssan tapaisia oireita. Olemme jokainen vastuussa siitä, että onnistumme hidastamaan koronaviruksen leviämistä! Erityistä huolta tulee kantaa ikäihmisistä ja riskiryhmään kuuluvista!

Työterveyslaitoksen ohjeen mukaisesti Seinäjoen koulutuskuntayhtymään on asetettu valmiusryhmä koronaviruksen aiheuttamien toimenpiteiden seurantaa ja koordinointia varten. Valmiusryhmä piti Skype-kokouksen su 15.3. ja painottaa ohjeistuksessaan opiskelijoille ja henkilöstölle seuraavia seikkoja:

THL määrittelee riskiryhmät

Katso THL:n sivuilta riskiryhmät

Riskiryhmään kuuluvien opettajien kohdalla etäopetukseen siirtymistä suositellaan. Heti alkuviikosta vararehtori ja koulutuspäälliköt yhdessä eOpetuksen ja IT-henkilöstön kanssa laativat suunnitelman yksiköittäin etäopetuksen järjestämisestä. Tässä yhteydessä selvitetään myös opiskelijoiden valmiudet, esim. välineet, etäopiskeluun.

Riskiryhmään kuuluvat muun henkilöstön edustajat sopivat etätyöstä esimiehensä kanssa.

Työpaikoilla tapahtuva oppiminen
Sedun opiskelijat eri työpaikoilla toimivat kyseisen työpaikan linjausten mukaisesti. He noudattavat kunkin työpaikan antamia turvamääräyksiä.

Ulkoministeriö: Älä matkusta ulkomaille!
"Koronaviruspandemian aiheuttaman poikkeuksellisen tilanteen vuoksi ulkoministeriö suosittelee välttämään matkustamista ulkomaille toistaiseksi. Kaikkien maiden matkustustiedote on nyt toistaiseksi vältä kaikkea matkustamista -tasolla." Ks. tiedote

Sedun varotoimet ulkomailta palaaville

  • Palaavat opiskelijat jäävät varotoimena kahdeksi viikoksi etäopiskeluun.
  • Palaavan henkilöstön jäsenet tekevät kaksi viikkoa etätöitä. Etätöiden sisällöstä sovitaan oman esimiehen kanssa.

Työt Suupohjantiellä jatkuvat normaalisti
Suupohjantiellä rakennustyöt jatkuvat suunnitellun aikataulun mukaisesti.

Jokaisen tulee huolehtia hyvästä käsihygieniasta: kädet tulee pestä usein saippualla, ja kädet pitää kuivata hyvin!

Lisätietoja valmiusryhmältä
Valmiusryhmän puheenjohtajana toimii Reija Lepola ja jäseninä Pasi Artikainen, Hellevi Lassila, Keijo Tauriainen, Aila Katila, Anu Hietarinta, Anna-Kaisa Koitto, Arto Ojala, Juha Riippi ja Martti Mäki-Jouppila. Sihteerinä toimii Sari Katajamäki.