Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse
Uutiset
19.11.2019

Työvalmentaja kehittyy yritysyhteistyössä

koulutus- ja työllisyysasiantuntija Pauli Leinonen Koulutus- ja työllisyysasiantuntija Pauli Leinonen Vamlas säätiöstä

Pauli Leinonen, koulutus- ja työllisyysasiantuntija, kouluttaa Rastaantaipaleella. Auditoriossa on kymmeniä työvalmentajia, ohjaajia - ja kaikkia yhdistää halu tehdä työnsä hyvin. Työllistää osatyökykyisiä, mielenterveyskuntoutujia, kehitysvammaisia.

Jokainen työvalmentaja valmentaa, ratkoo sosiaalisia ongelmia, tunnistaa osaamisvajeita, ohjaa oikeisiin koulutuksiin loistavasti mutta mahdollisten työnantajien, yritysten, yrityspäättäjien lähestyminen ei ole koulutuksen mukanaan tuomia vahvuuksia. Kontaktoinnissa moni liikkuu epämukavuusalueella mutta onnistumiset ruokkivat eteenpäin, vakuuttaa Pauli Leinonen hyvän myyjän ottein. Päivän tavoitteena on onnistua työssä, myös epämukavuusalueella, vielä paremmin.

Miten onnistut yritysten kanssa?


- Nopeus ratkaisee yritysyhteistyössä, napauttaa Leinonen yleisölle.
- Yritystä kannattaa lähestyä työyhteisö ja työtehtävät edellä. Vaikka työvalmentaja laittaa kaikki paukut yksilöohjaukseen, yrityskontakteissa suunta kannattaa kääntää päälaelleen, kuuluu Leinosen selkeä kokemuksiin pohjautuva ohje.
- Omaa työtä on tuunattava osaamisen mukaan, Leinonen kannustaa vahvistamaan epämukavuusaluetta.

Paula Maki-Annala ja Pauli Leinonen avaamassa koulutustilaisuuden yritysyhteistyöstä.
Paula Mäki-Annala ja Pauli Leinonen avaavat päivän yrityssuhteiden kehittämiseksi.


Esteetön rekrytointi


Millaista on esteetön rekrytointi? Osatyökykyisillä on puolellaan monta etua. Heidän työllistymistään tuetaan! Vastuullisesti toimivat yritykset suhtautuvat positiivisesti sosiaaliseen työllistämiseen, tuettuun työhönvalmennukseen mutta yhteistyön pitää hyödyttää molempia osapuolia ja luottamusta rakennetaan pitkäjänteisesti. Työn muotoiluun kuuluu mm. psykososiaalinen työn vaativuuden arviointi.

Päivän aikana työvalmennuksen verkosto vahvistuu; kollegojen apua on aina tarpeen. Leinosen konkreettisia vinkkejä ryydittävät aidot kokemukset.

Jatkuvaa dialogia yritysten kanssa


Pauli Leinonen pitää yrityssuhteitaan yllä jatkuvalla yhteydenpidolla – tuloksekkaasti. Vastapainona hän edellyttää puolen minuutin hissipuheen onnistuvan jokaiselta. Aina kun tilaisuus tarjoutuu, yrityskumppaneihin kannattaa olla yhteydessä. Mutta pääargumentit pysyvät; työvalmentajan mainetta vahvistaa ammattitaitoinen tapa tehdä yritysyhteistyötä: valita sopiva henkilö tehtävään, toimia nopeasti, oikeaan aikaan, taata jatkuvuus ja tuottaa yritykselle hyötyä – mainehyötyä, ajallista hyötyä, taloudellista hyötyä.


Tutki lisää


vamlas.fi
esteetonrekrytointi.fi
YouTube: vamlassaatio

Opiskele työvalmentajaksi

Seuraava koulutus Kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkintoon alkaa keväällä 2020, lue lisää tästä