Uutiset
29.5.2022

Usko unelmiin - juhlapuheet huokuvat optimismia ja kannustavat yrittäjämäiseen toimintaan

Tutkintotodistuksen saaneet nuoret miehet kuvassa - peukalo kertoo ammattiin valmistuneen tunnelmat. Ammattiin valmistuneiden juhlatunnelmia Seinäjoen Törnäväntiellä.

Edelliset valmistumisjuhlat järjestettiin Sedussa kolme vuotta sitten. Sen mukaisesti perjantain juhlissa ilo kupli, ruusut tuoksuivat ja tunnelma oli kepeä. Tänä vuonna Sedussa juhlittiin joka kampuksella, ja osassa jopa kahdesti samana päivänä. Koronan kurittamat opiskelijat ovat joutuneet sopeutumaan rajoituksiin ja hankkimaan digitaitoja pakon edessä. Jokainen tutkinnon suorittanut voi aidosti iloita ja olla ylpeä suorituksestaan.

Seinäjoella Suupohjantiellä koulutuspäällikkö Virpi Lehtimäki kiitti opiskelijoita korona-ajan etä- ja hybridiopiskelutaidoista.
-    Opiskelijoille tuli korona-aikana enemmän vastuuta opinnoistaan, Lehtimäki sanoi puheessaan.

Hän kuvasi, miten Sedun digitukitiimi, Vauhdittamon ohjaajat ja erityisopettajat sekä koronarahoilla palkatut ohjaajat ovat olleet tarpeen, ja kiitti jokaisen opiskelijan kotiväkeä tuesta ja kannustuksesta.

Tilat ja työt muuttuvat – Teams-taidot aina tarpeen


Kurikassa koulutuspäällikkö Veli-Pekka Göös iloitsi perustutkinnon suorittaneiden kanssa; kaikki nyt todistuksen saaneet osaajat ovat saaneet opiskella parhaissa mahdollisissa alan oppimisympäristöissä uudella Kurikan kampuksella. Mutta koronan takia opiskelijoiden on pitänyt kasvaa etäopiskeluun.

-    Teams on ollut osalle opiskelijoista hankalaa, mutta sopeuduitte etäopetukseen. Taidoista on varmasti hyötyä, sillä etätyö työelämässä on tullut jäädäkseen, Göös sanoi.

Luottavaisin mielin tulevaan


-    In the future we need better English skills, sarjayrittäjä Jani Karvonen sanoi puheessaan Suupohjantiellä.
-    Juuri nyt työllistymismahdollisuudet ovat erinomaiset. Tai oikeastaan nyt on työntekijän markkinat, sillä osaajista on huutava pula, Karvonen jatkoi.
Hän kannusti osaamisen jatkuvaan kehittämiseen mutta muistutti myös, että riittää, kun yrittää parhaansa, niin kuin urheilussakin.
-    Kannustan itsesi työllistämiseen, sillä yrittäjyys on hieno mahdollisuus, Karvonen painotti.

Törnävän valmistujaiset 270522-028_HeikkiRisikko_1080x1080.jpg

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät Ry:n toimitusjohtaja Heikki Risikko puhui Törnäväntiellä ja nosti esiin ammatit, joissa on pulaa osaajista.
-    Niitä on 93, ja kärjessä ammatillisen koulutuksen opettajat, Risikko täräytti.
Hän kannusti hakemaan rohkeasti töitä ja painotti yrittäjämäistä toimintatapaa.
-    Tehdään niin hyvin kuin osataan. Otetaan vastuuta. Sellaista asennetta työnantajat arvostavat, Risikko painotti.
Risikko puhui yrityksen perustamisesta ja siihen tarjolla olevasta tuesta mutta nosti esiin omistajanvaihdosta suunnittelevat yrittäjät.
-    Kun ostaa yritystoiminnan, saa asiakaskunnan, Risikko kannusti.
Maa ja maakunta tarvitsee osaamista ja sivistystä menestyäkseen.
-    Pidetään huolta Sedusta, se on meidän jalokivemme. Kotoa olette saaneet juuret, Sedusta siivet. Lähtekää siis rohkeasti lentoon, Heikki Risikko päätti puheensa.


Helmikuussa talonrakentajaksi – maaliskuussa yrittäjäksi

rastaantaipaleen valmistujaiset 270522-18_KonstaKeskitalo_1080x1080.jpg
18-vuotiaan Konsta Keskitalon ripeät liikkeet osoittavat, että jokaisen opiskelijan kanssa laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma. Keskitalo opiskeli Rakennusalan perustutkinnon oppisopimuksella ja yhteiset tutkinnon osat (ytot) etänä ja koulussa.

-    Kehittäkää itseänne, omaa juttuanne, ottakaa mahdollisuudet vastaan. Ei kannata ajatella, onko nuori vai vanha. Aina on tie eteenpäin, kannusti Rakennusliike KooKoo Housing Oy:n yrittäjä Konsta Keskitalo.