Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse
Uutiset
11.9.2018

Vauhdittamosta vauhtia opiskeluun

Vauhdittamo-3 440x480.jpg

Vauhdittamo avasi ovensa Sedun Kirkkokadun toimipisteessä viime viikolla. Vauhdittamon tavoitteena on tukea ja neuvoa opiskelijoita erilaisissa opintoihin liittyvissä tilanteissa. Kirkkokadulla opiskelijat saivat kertoa, mitä he toivoisivat Vauhdittamon toiminnalta.

- Toiminta on tarkoitettu kaikille Sedun opiskelijoille, jotka tarvitsevat tukea opintoihin liittyvissä kysymyksissä, olipa kyse sitten ohjauksesta tai opintojen vauhdittamisesta. Vauhdittamo toimii myös oppilaitokseen sisääntuloväylänä, varsinkin kesken lukuvuotta aloittavien opiskelijoiden osalta. Sedun tavoitteena on avata tämän lukuvuoden aikana Vauhdittamo jokaisessa Sedun yksikössä, kertoo oppimispalvelupäällikkö Aila Ylihärsilä.

Vastaavaa toimintaa on ollut Sedussa muun muassa Törnäväntiellä ja Koulukadulla, joista on saatu hyviä kokemuksia.Vauhdittamon asiantuntijoina toimii erityisopettajia, ammattiohjaajia sekä opinto-ohjaajia. Tarpeen mukaan järjestetään myös täsmäpajoja, joissa alan opettajat toimivat opiskelijoiden ohjaajina.

Matalan kynnyksen maja huomioi yksilölliset tarpeet


Vauhdittamon tarkoituksena on tarjota opiskelijalla matalan kynnyksen ohjausta ja ennalta ehkäistä opintojen viivästymistä. Vauhdittamon tilat tarjoavat rauhallisen opiskeluympäristön vaikkapa rästitehtävien tekemiseen tai opintojen suorittamiseen nopeammalla aikataululla. Yhteistyö henkilöstön ja oppilaiden kanssa on olennaisen tärkeää, jotta opiskelija saa Vauhdittamosta parhaan mahdollisen avun ja hyödyn.

Kirkkokadun Vauhdittamon avoimissa ovissa kysyttiin opiskelijoilta, mitä he toivoisivat toiminnalta tulevaisuudessa. Osalle kävijöistä toiminta oli jo tuttua. Hiusalan opiskelija Jenny oli tyytyväinen Vauhdittamon toimintaan.

- Kävin suorittamassa Törnävällä Vauhdittamossa yhteisiä tutkinnon osia, joista olin jäänyt jälkeen ylimääräisten poissaolojen vuoksi ja nyt opintoni ovat taas samassa tahdissa muun ryhmän kanssa, Jenny kertoo.

Kirkkokadulla Vauhdittamo-toimintaa koordinoi erityisopettaja Hanna Rautava. Hän korostaa, että yksin ei tarvitse jäädä mieltä askarruttavissa kysymyksissä, vaan niistä kannattaa keskustella ajoissa Vauhdittamon ja oman opettajan kanssa.
- Olemme täällä teitä opiskelijoita varten, Hanna sanoo.

Kiinnostuitko?
Lisätiedot Vauhdittamosta: Aila Ylihärsilä, p. +358 40 830 2381 tai aila.yliharsila(at)sedu.fi