Napauta superhaku
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse
Uutiset
5.6.2018

Voitokasta valmennusta opetuksen yhteydessä

Autoala_TaitajaVoittaja_440x480.jpg Juho Koski-Lammen vapaa-aika kuluu rallin parissa.

Sedu autoala sai jo neljännen peräkkäisen voiton Taitaja 2018 –kisoista. Jalasjärveläinen Juho Koski-Lammi voitti kultaa Tampereella toukokuussa pidetyssä finaalissa. Sedun menestyssarjaa Autonasennus-lajissa täydensi koskenkorvalainen Santeri Toppari sijoittumalla viidenneksi.

- Jännitystä ei kilpailutilanteessa ollut, kertoo kultamitalisti Juho Koski-Lammi, joka voitti selkeällä piste-erolla toiseksi tulleen kilpailijan. - Tehtäviä oli kahdeksan erilaista sisältäen mm. vianetsintää autosta, korjausta ja huoltoa. Pisteytyksen kannalta tärkeä asia oli hoitaa myös asiakaspalvelu hyvin.

- Valmistun kesäkuussa Sedusta ajoneuvonasentajaksi, kertoo Koski-Lammi. Työssä oppimassa olen ollut Autohuolto Mäkelällä Jalasjärvellä ja Seinäjoella Käyttöautolla ja jatkan siellä töitä valmistumiseni jälkeen. Vapaa-aika menee ajaessa rallia. Seuraavat kisat ovat kahden viikon päästä Kouvolassa.

Taso kilpailussa korkealla


Koski-Lammin valmentajana toimi Jani Mikkilä, joka myös ehdotti Juholle kisoihin osallistumista. - Valmennus tapahtuu koko ajan normaalin opetuksen yhteydessä, sanoo Sedun autoalan vastuuopettaja Jani Mikkilä. Hän haluaakin esittää kiitoksen koko osaston väelle hyvin suoritetusta työstä.


- Kilpailuun lähdettiin luottavaisin mielin, mitali tähtäimessä. Kilpailijoita tässä sarjassa oli kaikkiaan n. 70, joista karsittiin 16 semifinaaliin. Heistä kahdeksan pääsi finaaliin, joukossa kolme edustajaa Sedusta, mutta yksi opiskelija jätti kilpailun tässä vaiheessa kesken. Lopputulos oli silti huikea, kultamitali ja viides sija Santeri Topparille, iloitsee Mikkilä.

- Taso kilpailussa oli korkea ja tehtävät olivat vaikeita, kertoo Mikkilä. Tehtävien vaikeustaso oli sitä luokkaa, että jopa kaikki korjaamolla toimineet asentajat eivät olisi niistä virheettömästi suoriutuneet. Silti tehtävät olivat opetussuunnitelman mukaisia. Kokonaisprosessin halliseminen on tärkeää ja tärkeässä roolissa on asiakaspalvelu. Kilpailussa arvostellaan mm. miten otat asiakkaan vastaan, esität hänelle kysymyksiä ja miten hyvin palvelet hänet aina työn luovuttamiseen saakka. Koski-Lammin vahvuuksia on, että hän muistaa ohjeet kerrasta ja toimii niiden mukaisesti sekä rauhallinen ja looginen työskentelytapa.


Sitoutuminen ja tiimityöskentely tuo tulosta


- Neljäs peräkkäinen voitto Sedulle autonasennus-lajissa kertoo mielestäni meidän erinomaisesta opetustyöstä, sanoo Sedun autoalan koulutuspäällikkö Jarmo Huttunen. Opettajat antavat opiskelijoille juuri sellaista osaamista käyttöön, mitä oikeassa työelämässä tarvitaan. Voisiko sanoa, että meillä on täysverinen autokorjaamo, joka toimii. Tämän mahdollistavat meidän sitoutuneet opettajat ja hyvä tiimityöskentely, jossa kaikki ovat innolla mukana.