Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse
Uutiset
9.12.2019

Vuorenmaa-Sedu; yhteistyö kasvattaa yrityksen, oppilaitoksen ja työntekijän osaamista

varastotyöntekijät varastossa.jpg

Vuorenmaalla opiskelijoiden ohjaaminen on huipputasoa.

-Yhteistyömme on jatkuvaa vuoropuhelua ja tietojen välitystä huomioiden meidän, Sedun ja opiskelijan tarpeet työssäoppimisen suhteen, kertoo varastovastaava Henry Valtari Vuorenmaasta. Se kasvattaa koulutuksen suorittajan sekä yrityksen ja oppilaitoksen osaamista. Meillä on myös useita työntekijöitä, jotka opiskelevat oppisopimuksella Sedun kautta myynnin ammattilaisiksi sekä yrittäjyysopintoja. Itse suoritan tällä hetkellä Sedussa oppisopimuksella Lähiesimiestyön ammattitutkintoa.

- Yhteistyömme pitää sisällään myös opiskelijaryhmien yritysvierailuja. Sedu/Vuorenmaa yhteistyötä jatketaan tulevaisuudessakin, koska se on osoittautunut hyväksi sekä näkyvyyden että rekrytoinnin kannalta, sanoo Valtari.

-Haluamme olla mukana tukemassa Vuorenmaan toimintaa ja pyrimme informoimaan välittömästi esim. alaa koskevista uusista asioista ja keskustelemaan miten ne vaikuttavat työelämään, sanoo Sedun varastoalan opettaja Jaakko Marttila. On mukavaa, että saamme Vuorenmaalta välillä luennoitsijan kertomaan opiskelijoillemme mitkä ovat heidän toimintatapansa varastologiikassa.

Vuorenmaalla opiskelijoiden ohjaaminen on huipputasoa

-Vuorenmaalla on ollut jo useita vuosia Sedusta työssäoppijoita, kertoo Marttila. Se kehittää koulutuksen jatkuvuutta heidän talossaan ja rutiineita. Opiskelijoiden ohjaaminen on heillä huipputasoa ja työntekijöistä tulee alalle valmiimpia. Samalla opiskelijat saavat osaamista myös muihin varastotoimintoihin.

Timo Sippola ja Anne Kuivinen ovat suorittamassa Sedussa tutkinnon osia logistiikan perustutkinnosta, varastonhoitaja. Noin vuoden kestävä varastoalan koulutus sisältää työssäoppimista, jota kumpikin on suorittamassa Vuorenmaalla. -Anne ja Timo ovat tavoitehakuisia opiskelijoita ja opiskelut ovat edenneet suunnitelman mukaisesti, kertoo Marttila. Olen tyytyväinen Vuorenmaan työpaikkaohjaukseen ja uskon, että tyytyväisyys on molemmin puoleista. Annen ja Timon työllistyminen varastoalalle on hyvin todennäköistä.

Työssäoppijasta kesälomansijaiseksi

-Yritysten kannattaa ottaa työssäoppijoita, vaikka tarvetta palkata uusia työntekijöitä ei sillä hetkellä olisikaan, miettii Marttila. Tarvetta voi ilmetä myöhemmin, vaikkapa työntekijän sairausloman tai kesäloman ajaksi. Niin sanottu työharjoittelijapankki on hyvä olla olemassa.

Vuorenmaa on tekninen erikoisliike ja alallaan merkittävä alueen toimija. –Olemme keskittyneet laakereiden, voimansiirron ja muiden teknisten tuotteiden maahantuontiin ja myyntiin, kertoo Valtari. Asiakkaita palvelee kuusi myymälää ja yli 40 palvelupistettä yli 30:lla paikkakunnalla.

Kiinnostaako varasto- ja logistiikka-ala?

Työpaikkaohjaajakoulutukset