Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse
Uutiset
17.4.2019

Yhteistyöllä Sote-alalle työntekijöitä - Sedu järjesti rekrytilaisuuden

Anne_Carita_Eija_Sari_ver2.jpg Anne, Carita, Eija ja Sari

Toista kertaa järjestetty Sote-alan työnantajien ja Sedun opiskelijoiden rekrytilaisuus keräsi paikalle upeat 17 yritystä. Tilaisuus rohkaisee opiskelijoita töiden hakuun. Samalla tapahtuu verkostoitumista myös Sedun ja yritysten välillä.

Riittää kun osaa toisen kotimaisen kielen

–Pulaa tekijöistä on koko ajan enemmän, kertoo ensimäistä kertaa Seinäjoella mukana oleva Anne Hynynen Pietarsaaren sosiaali- ja terveysvirastosta. Aiemmin olemme osallistuneet vain lähialueemme rekrytilaisuuksiin. Meille riittää, kun työntekijä osaa jommankumman kotimaisen kielen. Työtä tehdessä oppii siinä sivussa sen puuttuvan kielen. Meillä toimii myös lääkäreitä Ruotsista saakka.

-Etsimme täältä kesätyöntekijöitä mm. lähihoitajia ja samalla teemme itseämme tunnetuksi yhtenä varteen otettavana työnantajana, kertoo Anna Sirén.

Lähihoitajia tarvitaan

-Kävijöitä on ollut ihan kivasti, iloitsee Sari Hakamaa-Toivakka Attendosta. Etsimme iloisia, rohkeita ja vastuuntuntoisia työntekijöitä, jotka haluavat tehdä työtä sydämellä, kertoo Sari. –Tarvitsemme mm. lähihoitajia sekä otamme ensimmäisen vuoden opiskelijoita hoiva-avustajiksi, jatkaa Eija Korpikoski.

Rekrytilaisuudet ovat oivallinen tilaisuus löytää uutta henkilökuntaa; hyvänä esimerkkinä tästä on Carita.  –Tapasimme Annen kanssa eräillä rekrymessuilla ja siitä se sitten lähti, kertoo nykyisin Attendon Vuorituvan johtajana toimiva Carita Tammiranta. Aloitin alalla hoitoapulaisena 16-vuotiaana ja vuosien mittaan olen tehnyt erilaisia sote-alan tehtäviä. Tämän hetkinen hoitajapula ei tullut yllätyksenä, se on ollut tiedossa jo 90-luvulla, sanoo Carita.

-Harjoittelupaikkoja on tarjolla runsaasti, ainakin Lapua yksikössä, kertoo Anne Saari. Kannattaa tulla rohkeasti mukaan, perehdytämme työhön ja meillä on käytössä ohjaajapari-systeemi.

-Työssäoppimisjaksoilla kannattaa kokeilla eri työympäristöjä ja –paikkoja. Sen jälkeen on helpompi itse valita mihin suuntautuu, opastaa Eija Korpikoski opiskelijoita. Itse opiskelin mielenterveys- ja päihdetyötä, kunnes kokeilin vanhustenhoitoa, josta sitten tykkäsin ja olen opiskellut alaa lisää. – Samalla opiskelija pystyy näyttämään omaa osaamistaan samalla kun itse oppii, mikä johtaa usein opiskelijan työllistymiseen, lisää Carita.   

Hynynen_Sirén.jpg

Anne Hynynen ja Anna Sirén