Hae koulutusta
Valitse ajankohta
Alkaen:
Päättyen:
Valitse
Uutiset
17.10.2019

Yrittäjyys vaatii yhdessä tekemistä – ja luottamusta

Esitys_440x480.jpg Tiimit ja ideat esiin estradilla! Mitä 12 tunnissa ehtii?

Sedu ja Kurikan Lukio järjestivät kansainvälisen NY-leirin (NY 12 h Camp) Kurikan uudella kampuksella. 12-tuntisen englanniksi toteutetun leirin aikana opiskelijat suorittivat erilaisia tehtäviä ryhmissä mutta päätavoitteena oli kehittää liikeidea. Ideat esiteltiin päivän päätteeksi kilpailun tuomaristolle ja yleisölle.

Tapahtuma kuului kansainväliseen Vocational Skills Weekiin. Tapahtumaan osallistui Sedun ja Kurikan Lukion opiskelijoiden lisäksi Etelä-Pohjanmaan alueella vaihdossa olevia kansainvälisiä opiskelijoita mm. Seinäjoen lukiosta ja Honkajoen lukiosta. Edustettuna oli 14 kansallisuutta!

Opiskelijoita johdatteli ideointiin ja yritystoimintaan mm. Mark Heidt Valkoisesta puusta. Hyvää yrittäjyyshenkeä koko leirin ajan ylläpitävät turvallisuusalan yrityksen Dimeno Safety Oy:n perustaneet Dita Nyman ja Meri Lehtonen.

Tapahtumassa oli paljon yhteistoiminnallista ja liikuttavaa ohjelmaa, esim. Piece of Cake, jossa tiimeillä on 15 minuuttia aikaa ostaa tarpeet ja koristella kakku. Tuomaristo arvioi lopputulokset ja sitten juotiin kakkukahvit.

Tapahtumatuottaminen kampuksella


Kurikan kampuksella NY Camp toteutettiin eri ammattialojen osaamista hyödyntäen. Merkonomiopiskelijat Seinäjoen Sedusta ohjasivat leirin tiimejä ideoinnissa ja liikeidean kehittämisessä, Kurikan Sedun media-alan opiskelijat toteuttivat julisteet, paidat ja tarrat, ravintola- ja cateringalan opiskelijat valmistivat kakkupohjat, tieto- ja tietoliikennetekniikan opiskelijat vastasivat lavatekniikasta ja videoinnista ja kampuksen Dream Team -bändi esiintyi. Tapahtumatuottamiseen on kampuksella hyvät edellytykset!

Yrittäjyysolympialaisissa yhteistoiminnallisilla rasteilla mitattiin luottamusta, katso video Esterata sokeana - Stunt Track With Blind Eyes tiimin yksi jäsen ohjaa muut tiimilaiset, joiden silmät on sidottu, radan läpi. Kenen kanssa sinä lähtisit tähän?

NY 12 h Campin suunnittelusta vastasivat Meri Lehtonen, Sedun kansainvälisyyspalveluista kansainvälisten asioiden suunnittelija Timo Paakkanen, Kurikan Sedusta NY-opettaja Tuulikki Lahtinen ja vahtimestari Janne Pulkkinen sekä Kurikan Lukiolta rehtori Aino Salo ja opettaja Antti Tenkanen. Meri Lehtonen ja Dita Nyman suunnittelivat lopullisen ohjelman ja vastasivat päivän läpiviennistä. Edellä mainittujen lisäksi useat sedulaiset vaikuttivat omalla panoksellaan tapahtuman onnistumiseen.

Tuloksena


Rohkeutta yrittää, paljon hyvää mieltä, uusia ystävyyssuhteita, hyvää palautetta Kurikan kampuksen ammattialojen yhteistyöstä ja osaamisesta.
-    Tapahtumasta saatiin osallistujilta erittäin hyvää palautetta. NY 12 h Camp onnistui näin hienosti hyvän yhteistyön ansiosta ja se saa varmasti jatkoa, hehkuttaa Timo Paakkanen.