Taitaja9

Taitaja9 on kädentaitoja mittaava kilpailu yläkoululaisille

Taitaja9 on kaikille yläkoululaisille tarkoitettu kädentaitoja mittaava kilpailu. Kilpailussa mitataan hauskalla ja innostavalla tavalla taitoaineiden, kuten tekniikan, tekstiilityön ja kotitalouden tuntemusta – ja yhteistyötaitoja. Tehtävät vaativat näppäryyttä ja luovuutta.

Samasta koulusta voi paikalliskilpailuun osallistua useampia joukkueita. Joukkueet ovat kolmihenkisiä, ja osallistujien tulee olla 7.–9-luokkalaisia.

Taitaja9-kilpailu tutustuttaa oppilaat eri ammattialoihin ja antaa yläkoululaisille loistavan mahdollisuuden tutustua ammatilliseen koulutustarjontaan. Taitaja9-kilpailu sopii mainiosti koulun muun toiminnan oheen rikastuttamaan arkea. Kilpailun avulla lisätään myös peruskoulujen, ammatillisen koulutuksen ja yritysten välistä yhteistyötä.

Paikalliskilpailut

Sedu järjestää paikalliskilpailuja loka-marraskuussa Seinäjoella, Kurikassa, Lapualla ja Ähtärissä. Ilmoittautumiset paikalliskilpailuihin suoraan paikalliskilpailun järjestäjille:

Seinäjoki: Timo Järvinen, p. 040 868 0746
Kurikka: Timo Vainionpää, p. 040 868 0168
Lapua: Minna Pesonen, p. 040 868 2068
Ähtäri: Satu Koskinen, p. 040 680 7551
sähköposti: etunimi.sukunimi(a)sedu.fi

Aluekilpailut

Paikalliskilpailujen parhaat joukkueet pääsevät jatkoon aluekilpailuihin. Paikalliskilpailujen järjestäjät ilmoittavat voittajajoukkueensa suoraan aluekilpailujen järjestäjälle. Taitaja9-aluekarsinnan järjestäjä ottaa tämän jälkeen sähköpostilla yhteyttä ilmoittautuneisiin ja antaa lisätietoja.

Taitaja9-kilpailujen finaali järjestetään vuosittain Taitaja-kilpailujen yhteydessä.

Linkki Taitaja-kilpailujen nettisivuille:
http://www.skillsfinland.fi/taitaja-9