Tekniikkaa on kaikessa ja tekniikassa tarvitaan kaikenlaista osaamista

Kaikki ympärillämme on tuotettu tekniikan avulla. Syömämme ruoka, yllämme olevat vaatteet, puhelimet, autot, tiet, rakennukset. Käyttämämme palvelut ovat mahdollisia tekniikan avulla: Esimerkiksi lääkärilläkäynnin yhteydessä käytetään erilaisia laitteita ja ohjelmoituja sovelluksia ja tietokantoja. Tekniikan alalla ei myöskään tarvita vain matemaattisia ihmisiä, vaan erilaiset osaamiset ja taidot ovat hyödyllisiä: Kielitaitoa tarvitaan, jotta pystytään olemaan yhteistyössä eri kieltä puhuvien kanssa, ja jotta pysymme ajan tasalla alan kehityksestä. Visuaalista silmää tarvitaan esimerkiksi kolmiulotteisten kappaleiden hahmottamiseen. Käytännöllisyyttä ja kädentaitoja tarvitaan, jotta pystytään toimimaan tärkeänä linkkinä isossa kokonaisuudessa, jossa nykyisin on paljon automatisoituja työvaiheita. 

Monipuolisuus

Sama ammattikin voi tarjota hyvin erilaisia tehtäviä ja mahdollisuuksia, ja tekniikan alalla vaihtoehtoja riittää. Tekniikan alalla tarvitaan monenlaisia osaajia, ja monenlaisia persoonia, miehiä ja naisia. Jokainen voi löytää tekniikan alalta oman itselle sopivan juttunsa.

Monialaisuus

Tekniikka ei ole pelkkää kovaa rautaa ja bittejä, vaan sitä hyödynnetään laajasti myös ei-teknisillä aloilla. Missä kaikessa ympärilläsi on tarvittu tekniikkaa? No ihan kaikessa. 

Lue lisää Vetoa tekniikan aloille -hankkeesta. 

Matikainen, Laila

Projektipäällikkö | Kehittämispalvelut

Sedu Seinäjoki, Rastaantaival